Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Om aandacht vragen

Josje heeft niet graag dat ik ook aandacht heb voor andere levende wezens dan haar. Dat bleek al bij Teddy toen die een schattige kitten was. Laatst kwam Teddy, inmiddels geen kitten meer, twee weken logeren. Ze was nogal aanhankelijk en kwam vaak bij me zitten, wat ik heel gezellig vond. Maar natuurlijk moest Josje er dan ook bij komen zitten, het liefst tussen mij en Ted in om het zicht op Ted te belemmeren.

Ook als het om mensen gaat, kan Josje jaloers zijn, maar dat is maar af en toe en dus niet zo voorspelbaar. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ik een berichtje voor iemand inspreek en dat Josje dan op me af komt rennen om me speels naar mijn neus te happen. ‘Mag ik meedoen!” Ze weet in ieder geval heel actief om aandacht te vragen. Ze kan ook tegen me aan gaan liggen als ik bezoek heb en dan haar grote ogen in de strijd gooien. Of ze likt mijn handen als een ijsje. En als ik een baby op schoot heb, moet en zal Josje ook op schoot. Ze geeft niet op als ik haar niet optil en blijft met haar pootjes tegen mijn benen staan.

Grote ogen in de strijd gooien

Ergens vind ik het ook wel weer een mooie spiegel, want ik vind het lastig om aandacht te vragen. Dat doe ik niet spontaan, of gewoon omdat ik het wil. Nee, ik moet eerst een reden hebben. Dus er moet al over nagedacht zijn. In gezelschap mag ik bijvoorbeeld alleen iets nuttigs of grappigs zeggen van mezelf. Want stel je voor dat ik anders voor niks de aandacht heb getrokken!!! Dan vinden anderen mij niet (meer) leuk.. en als ik de aandacht heb, voel ik me ook vaak nog schuldig.

Wat dat betreft heb ik nog wel wat te leren van Josje die zich totaal niet druk maakt over wat anderen er van vinden waarom, wanneer en hoe ze de aandacht vraagt. En pakt. Ik zal ook eens spontaan grote ogen opzetten. Misschien leer ik dan nog eens te flirten.

5 gedachten over “Om aandacht vragen

Voeg uw reactie toe

 1. Hoi Mandy en Josje. Goed dat Josje jou een spiegel voorhoudt Mandy. de spiegel dat je om aandacht mag vragen, dat je er niet eerst over na hoeft te denken of je wel een goede reden hebt om om aandacht te vragen.
  Ik herken het wel hoor, ik zit vaak ook veel te veel in mijn hoofd en laat me op die manier soms ondersneeuwen, terwijl dat helemaal niet nodig is. Josje laat je zien hoe het ook kan.
  Het klinkt nu bijna alsof ik het zo goed weet, dat is absoluut niet zo hoor, maar ik leer ook van jullie ervaringen. Liefs en groeten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Super herkenbaar nu Bysoe en kitten zusje heeft . Wel zo jaloers terwijl hij de gene is die veel krijgt . Maar lig zij bij mij op schoot ….. zou hij bekans op nek kruipen. Soms weet ik geen raad meer .. of ik er wel goed aan gedaan heb

  Grtz Sylvia , Bysoe en Missy

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: